Een geslaagde samenwerking tussen Ulvenhout uit de Kunst en Het Ruilboek

Op dinsdag 23 mei heeft een zeer geslaagde eerste editie van het Kunstcafé plaatsgevonden! Het Kunstcafé is een nieuw initiatief van Ulvenhout uit de Kunst (UudK), dat om het jaar de kunstroute in Ulvenhout organiseert.

Het doel van het Kunstcafé is vaker kunst gerelateerde activiteiten aan te bieden om lokale kunstliefhebbers en creatievelingen in een informele setting samen te brengen en met elkaar kennis te laten maken. Het thema van deze eerste editie was een Drawing Night. Dit is een tekenactiviteit waarbij met elkaar aan een groot kunstwerk wordt gewerkt.

De ruim 25 deelnemers werden welkom geheten door het bestuur van UudK. Na een korte inleiding werd uitlegd wat een Drawing Night precies is en onthuld wat het onderwerp voor deze avond zou zijn: Ulvenhout en ik. Ook is aan de aanwezigen gevraagd om tips en ideeën voor de kunstroute, het Kunstcafé en eventueel andere kunst gerelateerde thema’s te delen met het bestuur.

Na het welkomstwoord zijn alle deelnemers zonder aarzeling en met grootse gebaren aan de slag gegaan met houtskool, potlood, pastel- en oliekrijt. De rollen behangpapier waarop werd gewerkt, zijn versierd met lokale iconen, plekken en kenmerken zoals de kerk, het Markdal, de Hondsdonk, veel groen en vogels. Gebouwen, gevoelens, natuur, nostalgie, gezelligheid, sport, cultuur en oudheid in en rondom Ulvenhout hebben een plaatsje kregen op het papier. De onderlinge interactie was bijzonder: waar de een het Markdal tekende, vulde een ander dit aan met een wolkenlucht of wandelaar met hond. Uit de gezamenlijke tekening kan geconcludeerd worden dat Ulvenhout een ‘gelukkig en groen’ dorp is. Er zijn opvallend veel bomen, honden, glazen wijn en ooievaars getekend. Het eindresultaat is een schitterend kleuren- en samenspel, dat hopelijk een mooie plek gaat krijgen in het dorp.

Voor deze eerste editie is samengewerkt met Het Ruilboek, waar die avond een kleine expositie van de lokale kunstenaars Peter van Os, Leontien van Oord, Hans Marttin, Jeanne Bovenberg en Heleen Kint te bewonderen was. Dit was de ideale gelegenheid voor deelnemers om voor een eerste of tweede keer kennis te maken met Het Ruilboek in het mooie Gerij. Naast deze pop-upexpositie hangt er sinds kort in Het Ruilboek permanent een werk van een telkens wisselende kunstenaar. Op dit moment is dat een schilderij van de Sint-Laurentiuskerk in Ulvenhout van Peter van Os.

Al met al kijken Ulvenhout uit de Kunst en Het Ruilboek terug op een succesvolle avond en samenwerking, die zeker voor herhaling vatbaar is! Het plan is om 2 à 3 keer per jaar een Kunstcafé te organiseren. Heb je tips of ideeën hiervoor? Stuur ons dan even een mailtje!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe kunst gerelateerde activiteiten, houd dan de website en socials van Ulvenhout uit de Kunst in de gaten en markeer het weekend van 21, 22 en 23 juni 2024 alvast in je agenda voor de volgende editie van de kunstroute!

Website: www.ulvenhoutuitdekunst.nl

Instagram: @ulvenhoutuitdekunst_

Succesvolle eerste editie van Het Kunstcafé!