Zowel Stichting De Dorpswijzer als Het Ruilboek draaien op vrijwilligers.

Het Ruilboek is een dienstverlenende organisatie die het mogelijk maakt dat mensen onderling boeken kunnen ruilen. Daarnaast worden boek gerelateerde activiteiten georganiseerd zoals  bijvoorbeeld lezingen door schrijvers. We werken uitsluitend met vrijwilligers. Deze vrijwilligers werken geheel zelfstandig. Ze zijn sociaal vaardig, spreken goed Nederlands, staan bezoekers te woord en kunnen informatie verstrekken over het project en haar werkwijze. Zij zien erop toe dat teruggebrachte boeken in de daarvoor bestemde kist worden gelegd en dat partijen boeken niet zomaar afgeleverd worden. Ze bieden bezoekers koffie/thee aan en zijn bereid de ruimte netjes te houden.

Er is nog plaats voor vrijwilligers die 2 dagdelen per maand beschikbaar kunnen zijn, in het bezit zijn van een mobiele telefoon en kunnen omgaan met een computer/tablet.

We bieden een prachtige ruimte aan in ‘t Gerij van de volledig gerestaureerde Karkooi te Ulvenhout. Samen met ongeveer 45 vrijwilligers geeft het Ruilboek gestalte aan De Dorpswijzer waarvan het Ruilboek een onderdeel is.

Zou je graag wat meer informatie over ons hebben of wil je meedoen met ons team, stuur dan een mail naar contact@dorpswijzer.nl of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.