De monumentale Karkooi op het Pekhoevecomplex was 10 en 11 september open in het kader van Open Monumentendag, met als thema ”Duurzaam duurt het langst”.

Veerle van Wortels in Breda had voor een mooi boeket uit de pluktuin gezorgd, dat geheel paste bij het thema van dit OMD-weekend. Het maakte ’t Gerij, waar Het Ruilboek gevestigd is, nog sfeervoller. En dit terwijl de bezoekers het al een bijzondere monumentale ruimte vinden met al die mooie boeken aan de wanden. Een geslaagd weekend voor Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek!

Het was leuk en verrassend om maar liefst 68 bezoekers te mogen ontvangen. Tenslotte is het doel van Het Ruilboek ‘Ontmoeten en Boeken’. De meesten kenden de ruimte en het ruilsysteem nog niet. Hopelijk hebben we ze aangemoedigd eens vaker te komen en betrokken te raken bij Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek.

Vrienden van Het Ruilboek

Wat hebben vrijwilligers toch veel voor elkaar kunnen krijgen nadat de gemeente Breda de bibliotheek in Ulvenhout in 2015 sloot. We “bouwen” nu 7 jaar aan Het Ruilboek en mogen trots zijn op de steeds betere locatie, ruimte en boeken. Laat dit, nu in een monumentaal pand, voortbestaan en word Vriend van Het Ruilboek. Kijk daarvoor elders op deze website

Aarzel niet en loop eens binnen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00  – 16.00 uur.

Dit artikel is geplaatst i.o.m. de redactie van https://www.onsulvenhout.nl/dorpsnieuws

Open Monumentendag de Karkooi