Kinderboekenweek 2020

Beiden houden ze van lezen Carlijn (11) en Fabiënne (8). Hier zitten ze dus goed bij Het Ruilboek in de Pekhoeve want daar vinden ze prachtige kinderboeken en zeker nu; het is immers Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek 2020 loopt van 30 september tot 11 oktober en staat in het teken van ‘En toen?’ waarbij kinderen de geschiedenis induiken.

Bij Het Ruilboek staat altijd een uitgebreide collectie kinderboeken; kijkboeken voor de allerkleinsten, voorleesboeken en leesboeken zoals: Geronimo Stilton, Dagboek van een Muts, Het Leven van een Loser, Harry Potter, Dummie de Mummie enz.  Je kunt ze je allemaal lezen of voorlezen en je mag er een of meer mee naar huis nemen. Als je wilt mag je ze nog houden ook. Kom dus gauw eens kijken, zeker nu er extra boeken staan voor de Kinderboekenweek.

Elke ochtend (maandag t/m vrijdag) van 9.30 tot 12.00 uur is Het Ruilboek open en speciaal in de Kinderboekenweek ook op de woensdag- en donderdagmiddagen (30 sept. 1,7,8 oktober) van 16.00 tot 17.00 uur. Kom dan zelf langs of breng je vader, moeder, opa of oma mee.

Het Ruilboek zit nu nog in sociaal cultureel centrum de Pekhoeve direct bij binnenkomst links.

Zodra de verbouwing / restauratie van de Karkooi aan de overkant klaar is, gaan in het voorjaar van 2021 de boeken daar heen. Het Ruilboek moet vóór de verhuizing wel zelf zorgen voor de inrichting: vloerbedekking, meubels, verlichting e.d. van nieuwe boekenkamer/ Dorpskamer. Financiële ondersteuning is dus van harte welkom.

De Stichting Het Ruilboek/ de Dorpswijzer doet daarom mee aan de Rabo Clubsupport Actie. Raboleden kunnen stemmen vanaf 5 oktober. Er is ook subsidie aangevraagd bij het Ulvenhoutse Cultuurfonds ’t Hofflandt.

Het Ruilboek is te bereiken via contact@dorpswijzer.nl en https://www.dorpswijzer.nl/  of telefonisch via  0617261271  of  0651984842.

Tot ziens bij Het Ruilboek!

JM

Kinderboekenweek bij Het Ruilboek in Ulvenhout