Het tweede weekend in september is het weer zover: de Open Monumentendagen Breda (OMD Breda; zie https://www.omdbreda.nl). Het motto van dit jaar is “Als monumenten konden praten”. Hoe toepasselijk voor ons project het Ruilboek! Ook dit jaar zal op zaterdag 9 en zondag 10 september het monumentale pand de Karkooi waar het Ruilboek gehuisvest is, weer open zijn voor bezoekers.
Het is een fijne traditie aan het worden en wij hopen op een flinke toeloop van belangstellenden.

De voorbereidingscommissie heeft het allemaal goed gepland, zodat de bezoekers verwelkomd kunnen worden om hen te laten genieten van ons fraaie pand. Tussen 11.00 en 17.00 uur zullen op beide dagen voldoende vrijwilligers aanwezig zijn om met belangstellenden de historie van de Karkooi te delen.

Naast het Ruilboek zal in Ulvenhout ook nog het museum Paulus van Daesdonck geopend zijn.

De bussen vanuit het centrum van Breda zullen dit jaar niet naar Ulvenhout rijden. Wel zijn er twee fietsroutes samengesteld door de fietsgidsen van Gilde De Baronie, te weten een “Rondje Zuid” en een “Rondje Landgoederen ABG- gemeentes”. De eerste route loopt langs de Karkooi en Paulus van Daesdonck. Eenvoudig is de verbinding vanuit deze route te maken met de andere route. Zie daarvoor de volgende link https://www.omdbreda.nl/downloads/. De andere route loopt langs de vier landgoederen Anneville, Valkenberg, Hondsdonk en Luchtenburg.

Het Ruilboek is open tijdens de Open Monumentendagen Breda!