Ontmoeten en Verbinden is een slogan van de Stichting Dorpswijzer Ulvenhout. Zij heeft daarom een Ontmoeting gezocht met de stichting “Ulvenhout uit de Kunst” en zijn tot een Verbinding gekomen. Om de 2 jaar organiseert “Ulvenhout uit de Kunst” een kunstroute langs een groot aantal kunstenaars in Ulvenhout die voor die gelegenheid hun werken in hun tuinen exposeren. De volgende route is in 2024. Nu gaan ze dit tussenliggende jaar eveneens mensen wakker maken voor kunst in Ulvenhout. Nieuws:  in het Ruilboek komt regelmatig een wisseling van schilderijen van kunstenaars uit Ulvenhout.

Voor de allereerste keer in 2023 presenteren enkele Ulvenhoutse kunstenaars hier hun stukken. Het Ruilboek is een ontmoetingspunt, een prachtige sfeervolle locatie, ook prima geschikt voor het tonen van schilderijen van ‘lokale kunstenaars’. Aan de muur in het Ruilboek hangt nu het schilderij: “Sint Laurentiuskerk, Ulvenhout bij Nacht”. Een eye catcher! Het is een kleurrijke weergave van de Kerk in de Dorpstraat met bomen en straatlantaarns; een kunststuk van Peter van Os uit Ulvenhout. 

Behalve schilderijen in Het Ruilboek organiseert Ulvenhout uit de Kunst, op 23 mei van 19.30 – 21.30 uur, Het Kunstcafé in de Pekhoeve. Het thema is ’drawing night’ en iedereen is welkom om inspiratie op te doen door samen met (andere) kunstenaars uit Ulvenhout kunst te creëren. Ook vrijwilligers van Het Ruilboek zullen aanwezig zijn en bovendien is ‘t Gerij, de huisvesting van Het Ruilboek, ook geopend. Daar zullen speciaal voor deze avond ook enkele werken van lokale kunstenaars worden tentoongesteld. Een unieke gelegenheid dus om kunstenaars te ontmoeten en inspiratie op te doen. Je komt toch ook!?!

Nog meer samenwerking tussen de twee organisaties is het plan; zo nu en dan komt er een lezing over de lokale kunst in Dorpswijzer / Het Ruilboek. De kunstenaar uit Ulvenhout zal dan vertellen over zijn of haar eigen passie voor de kunst.

Van maandag tot en met vrijdag is Het Ruilboek van 10 – 16 uur open. Je kunt mooie boeken ruilen en uitzoeken, krantje lezen, of een kopje koffie drinken. Aarzel niet, kom gewoon binnen, de drempel is laag bij de Dorpswijzer. En kom dus vooral ook kijken naar deze eye catcher.

Zie ook: https://www.onsulvenhout.nl/N5789-NG425-W47-C13964-Eerste-Kunstcafe.html

Foto en tekst: Marijke Timmermans

Een eye catcher in Het Ruilboek