Wederom een geslaagde middag, maar liefst 17 bezoekers kwamen in het Ruilboek. Bijzondere mensen ontmoeten elkaar, interesses worden uitgewisseld. Kortom: levende gesprekken en grappen met aanwezigen aan de tafel. Dat is ook het nut van een HUISKAMER in het Ruilboek.

Ontmoeting

Heerlijk dat de zon schijnt en dat het een warme middag is. Drie bezoekers komen met hun rollator binnen. Meteen een gespreksonderwerp over onze rollatorparking J Voor een paar anderen over de wetten in Nederland en hoe ermee om te gaan. Natuurlijk is onderwijs ook aan bod geweest. Sandra, oud-voorzitster van de Zonnebloem , komt ook plots binnen. Herinneringen worden meteen opgehaald. Een aantal komt voor de eerste keer en zijn verrast over de mooie ruimte, uitnodigend van karakter. Nel, Truus, Nico, Mart, Ad, Lenie, Ernest, Ko, Jacques en zo hebben allemaal op een eigen wijze genoten van de gezelligheid aan de grote tafel.

Jong geleerd

Tegen sluitingstijd komen een opa en oma met hum kleinkind een 6 jarig meisje binnen. Behalve in de boekjes snuffelen,  helpt zij ook mee met de luiken sluiten van de Karkooi. Een bijzonder ervaring en interessant natuurlijk. Past goed in de slogan Jong geleerd, oud gedaan.

Zonnebloem

Alles onder het genot van een kopje koffie of thee en een chocolade (zonne)bloem, verzorgd door de gastvrouwen. Vanzelfsprekend weer de zonnebloem-glazen en  zonnebloem loper op tafel en het samengestelde Zonnebloem schilderij; 1x per maand in het Ruilboek. Schrijf de volgende data in je agenda: woensdag 17 april, maandag 13 mei en donderdag 13 juni.

De huiskamer Verbinden en Ontmoeten in een Boeken ambiance in Het Ruilboek. Zo staat het Ruilboek nu 9 jaar in Ulvenhout. Gezien het enthousiasme zal het voorlopig voortbestaan. Kom ook een keer kijken, de sfeer proeven. De Dorpswijzer/ Het Ruilboek is van maandag t/m vrijdag van 10- 16 uur open voor een boekenruil, krantje lezen, kopje koffie/thee.

De Huiskamer van Het Ruilboek